Nieuws sectie Zuid-Holland Zuid

Stimuleringsprijs ‘Verfraai uw kas’ open vanaf 15 mei

toegevoegd op donderdag, 12 mei 2011

Door: Jos van der KnaapEnkele jaren geleden nam LTO Glaskracht Westland het initiatief om het project ‘Mooie Kassen’ te starten. Op de website www.mooiekassen.nl staan voorbeelden van aankleding van glastuinbouwbedrijven. Het doel is om te laten zien dat glastuinbouw wel degelijk mooi kan zijn en ook op een goede manier in de omgeving kan worden ingepast. Inmiddels zijn er steeds meer voorbeelden te vinden van mooie glastuinbouwbedrijven. Vanaf 15 mei opent LTO Glaskracht Westland dan ook de inschrijving voor de stimuleringsprijs ‘Verfraai uw kas’.

 

Het gaat om een prijs voor de mooiste ingepaste kas in de Westlandse regio. De prijs staat open voor glastuinbouwondernemers in de gemeenten Hoek van Holland, Midden-Delfland, Maassluis en Westland. Het moet bij de aanmelding gaan om een al gerealiseerde voorziening, in of rond de kas. Denk aan een mooi ontwerp van de kas en bedrijfsgebouwen of zoiets eenvoudigs als een netjes opgeruimd en aangeharkt bedrijf, een mooie beplanting rond het bedrijf, een aansprekende tekening of schermdoek op de kas of silo. Maar ook aan het plaatsen van een bankje of een picknickplaats, zodat passerende fietsers of wandelaars van een mooie kas kunnen genieten. Het kan eigenlijk vanalles zijn. Daarom dat in verschillende categorieën kan worden ingeschreven, variërend van ‘netjes opgeruimd’, ‘beplanting en aankleding’, tot ‘architectuur’ of ‘kunst’.

 

Een jury beoordeelt vervolgens alle inschrijvingen. Bekeken wordt of het om een makkelijk navolgbaar idee gaat dat laagdrempelig is en uitstraling heeft voor de sector. De jury bestaat uit burgemeester Sjaak Van der Tak van de gemeente Westland, wethouder Tineke van Nimwegen van Midden-Delfland, Bram Hanemaaijer van Agroadviesburo, Koos Zuidgeest van Zuidkoop BV en juryvoorzitter Jos van der Knaap van LTO Glaskracht Westland. De beste inzendingen per categorie krijgen een nominatie en worden in augustus bekend gemaakt. Tijdens het Westland Event 2011 op 28 september worden alle genomineerden gepresenteerd en wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Voor de uitreiking wordt door enkele Westlandse bedrijven een mooie prijs ter beschikking gesteld.

 

Aanmelden

Ondernemers kunnen zichzelf aanmelden, maar ook worden opgegeven. Toeleverende bedrijven, adviesbureaus en hoveniers, maar ook collega’s, buren of bewoners in de regio worden gevraagd of zij bedrijven aan willen melden voor de prijs. Weet u een mooie bedrijf te liggen in de regio of heeft u een mooi glastuinbouwbedrijf? Geef deze vanaf 15 mei 2011op voor de stimuleringsprijs ‘Verfraai uw kas’ via www.mooiekassen.nl. De inschrijving loopt af op 15 juni 2011.

Meer nieuws

leden login

Ingelogd blijven?